Kakaové boby Criollo BIO, drcené v kokosovém nektaru

Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
299 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa... ...my jsme jej přisladili přírodním kokosovým nektarem a vznikl “pokrm bohů” vyzývající k mlsání bez špetky špatného svědomí. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí mezi bobule a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie.  Ušlechtilé Criollo kakaové boby Tyto kakaové boby pocházejí z vzácné odrůdy Criollo, která plodí kakaová jádra nejvyšší jakosti s tou nejjemnější chutí a vůní. Kakaové boby této ušlechtilé odrůdy patří mezi vůbec nejkvalitnější na světě. Výnosy jsou však nižší, protože odrůda Criollo je velmi citlivá na klimatické podmínky a náchylná k různým nemocem. Proto patří Criollo kakao mezi nedostatkové zboží, což se také podepisuje na jeho ceně, která je mnohonásobně vyšší než například u běžné odrůdy Forastero. Criollo se vyznačuje delikátní jemnou chutí s ovocnými tóny bez nepříjemné hořkosti. Naše raw kakao vám díky tomu přinese výjimečný chuťový zážitek.   Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně. Antokyany jsou rostlinná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus. Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy. Naopak  - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti. díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”. díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk Z výše uvedeného vidíme, že kakaové boby jsou velmi dobrým zdrojem minerálních látek - hořčíku, fosforu, železa a draslíku. sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu. Složení: 74 % RAW kakaové boby bio, 26 % kokosový nektar bio Nutriční hodnoty ve 100 g Energetická hodnota  2 385 kJ/ 578 kcal Tuky 48 g     z toho nasycené 26 g Sacharidy 14 g    z toho cukry

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: