Iswari Sladidlo Xylitol 250g

Neohodnoceno
Značka: Iswari
127 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Xylitol je sladidlo, které se získává pro potravinářské účely z březové kůry či kukuřice. Xylitol od Iswari pochází z břízy. Je sladký jako cukr, ale má o 40 % nižší energetickou hodnotu a nízký glykemický index (13). Vytváří v ústech chemicky příznivé prostředí, které je skvělou ochranou proti zubnímu kazu. Nemá žádné vedlejší příchutě, jeho forma je krystalická. Xylitol se získává z xylanu, což je přirozený sacharid vyskytující se v rostlinách, ovoci a zelenině. Dokonce lidské tělo ho vyrobí každý den až 15 g přirozeným metabolismem. Pro potravinové účely se xylitol vyrábí z březové kůry či kukuřice. Důležité je, že xylitol je vždy naprosto stejnou látkou, ať se získává z jakéhokoli zdroje.Xylitol je pomalu absorbován a jen částečně využíván. Proto méně kaloricky zatěžuje tělo: obsahuje o 40 % méně kalorií než běžný cukr. Navíc nestimuluje slinivku k produkci inzulinu. Jak prokázaly dlouhodobé studie, xylitol má další skvělou vlastnost, což je jeho schopnost chránit zuby před zubním kazem. Na rozdíl od ostatních cukrů neslouží jako potrava pro ústní mikroflóru, která produkuje kyseliny a napadá zubní sklovinu. Naopak ji napadá a likviduje.Xylitol chutná úplně stejně jako cukr. Zatímco ale rafinovaný cukr je pro naše tělo zátěží, xylitol naše tělo tolik nezatěžuje.

Složení:

100% xylitol (krystalický)

Doporučené dávkování:

pro dospělé je max. doporučený příjem 10 g /den (6 lžič) a pro děti do 12 let do 5 g /den (3 lžíce).

Upozornění:

Nedoporučuje se pro děti do jednoho roku. Při vyšších dávkách (nad 20 g/den) může působit projímavě. Pozor: nedávejte xylitol svým mazlíčkům, zvířata jej neumí metabolizovat a může být pro ně nebezpečný (podobně jako jiné běžné lidské potraviny: čokoláda, káva, atd.).

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 1000kJ/240kcal, bílkoviny <0,5g, tuky <0,5g, sacharidy 100g, vláknina <0,5g.

Hmotnost:

250g

Výrobce:

Iswari Superfood, s.r.o.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: