Vánočka bez lepku 420g Labeta 1543
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA MAZANEC Vzpomínáte si, když jste jako malé děti vešly do babiččiny kuchyně a místností se linula lahodná vůně čerstvě upečené vánočky? Milé chvíle teď můžete oživit díky speciální bezlepkové směsi pro pečení vánočky, jehož příprava je jednoduchá - stačí přidat mléko, vejce a máslo, nechat těsto vykynout a upéct. Tato směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky. Je skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým překvapením - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte k čaji nebo kávě tradiční vánočku! Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky. Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bábovku, klasické i kakaové muffiny, perník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku, cheesecake nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety. SLOŽENÍ: cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany sodné, aroma BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu. PŘÍPRAVA: V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně 230 ml teplého mléka, 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu), 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření), dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neoštřeného citrónu a 2 lžičkami rumu. Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečící plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185°C a pečeme ještě 25 minut. Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí. Výrobce: Labeta, a.s. Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
tuky: | 0,900000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 362,000000 |
sacharidy: | 84,000000 |
bilkoviny: | 3,700000 |
sul: | 0,300000 |
vlaknina: | 1,600000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,200000 |
z_toho_cukry: | 26,000000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1537,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář