Tapiokový škrob - GASTRO 5kg



Související produkty
JEČNÉ vločky 100%
Bílá kukuřičná mouka, žlutá kukuřičná mouka, rýžová mouka, voda. Může obsahovat stopy SÓJI. Neobsahuje E471.
hrachový protein izolát 87%, hrachová mouka žlutá. Extrudovaný výrobek.
- doplní se s výrobou -
tapiakový škrob, jablečné pyré, čiroková mouka, rýžová mouka, zahušťovadlo - guarová guma, datlový sirup 11%, rýžový sirup, neztužený kokosový tuk, pomerančové kousky - 5%...
pohanková mouka z mechanicky loupané pohanky BIO
Detailní popis produktu
Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení. Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě. Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory. Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známý též pod jménem cassava či yuca, nebo tapioca v Asii, je kulturní tropická rostlina z čeledi pryšcovité. Někdy se manioku podobně jako jamům a batátům přezdívá sladké brambory. Maniok je bylina nebo keř dorůstající výšky 1 až 3 metry. Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější. Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek. Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.Nutriční hodnoty
| Energetická hodnota | 1455kJ/348kcal |
| Tuky | 0g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
| Sacharidy | 87,10g |
| z toho cukry | 0g |
| Vláknina | |
| Bílkoviny | 0g |
| Sůl | 0,02g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | GASTRO A VELKÁ BALENÍ |
|---|---|
| Hmotnost: | 5 kg |
| EAN: | 8595617906798 |
| Počet v balení: | 1 |
Pohankové vločky, rýžové vločky, jahelné a rýžové křupinky, neztužený kokosový tuk, rýžový sirup, fruktóza, slunečnice, pomerančové kousky - 5% (pomerančový džus, glukózový...
OVESNÉ vločky bez lepku - 55%, kukuřičný škrob, agáve sirup, goji plod - 10%, strouhaný kokos - 5%, neztužený kokosový olej, bambucké máslo, čiroková mouka, kypřící prášek bez...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
