Bezlepková směs rustikální GASTRO 5kg Nominal 2902

Neohodnoceno
720 Kč
Do 3 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Pšeničný bezlepkový škrob, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo: guarová mouka, lněné semínko, sůl, chlebové koření.Základní příprava:500g směs440 ml(g) vody20 ml oleje13g čerstvého droždíPostup pro přípravu chleba v domácí pekárně:Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.Postup pro pečení v běžné troubě:Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Doplňkové parametry

Kategorie: GASTRO A VELKÁ BALENÍ
Hmotnost: 5 kg
tuky: 1,700000
energeticka_hodnota_kcal: 337,000000
sacharidy: 68,000000
bilkoviny: 7,200000
sul: 2,000000
vlaknina: 10,500000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: 0,300000
z_toho_cukry: 3,800000
energeticka_hodnota_kj: 1425,000000

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: