Polenta kukuřičná instantní BIO 450g Probio 1490
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLENTA INSTANTNÍ BIO Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje a je oblíbená v severní Itálii a dále také v zemích jihovýchodní Evropy, kde se podává především jako příloha k dušeným jídlům či k ragú. Kukuřičná polenta je dobrou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Tento tradiční italský pokrm má opravdu široké spektrum využití: výborně chutná k masu a zelenině, ale dá se připravit také na sladko i samostatně, jen tak posypaný sýrem a politý máslem. Další variantou přípravy je nechat polentu ztuhnout či opéct na plechu a pak z ní vykrajovátky podobně jako z těsta vykrájet různě tvarované placičky a získat tak vskutku originální přílohu! Kukuřice je přirozeně bezlepkovou a nutričně velmi bohatou potravinou, má vysoký obsah vitamínů skupiny B a obsahuje rovněž minerální látky (železo, hořčík, zinek, mangan a selen). Je proto vydatným zdrojem energie nejen pro naše tělo, ale i náš mozek. Původně tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již více než 5 000 let. Od místních Indiánů se prostřednictvím Kolumbových plaveb dostala do Evropy a dnes představuje po pšenici a rýži nejpěstovanější obilovinu na světě. Kromě kukuřičné polenty můžete vyzkoušet také kukuřičnou krupici a instantní polentu, z obilovin potom pohankové speciality, cizrnu, jáhly, kukuřičný kuskus nebo bílou quinou. Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku. SLOŽENÍ: 100% kukuřičná polenta BIO BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) BIO Může obsahovat stopy sóji a sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem. ZÁKLADNÍ PŘÍPRAVA: 60 g polenty vsypte za stálého míchání do 400 ml vroucí vody nebo mléka. Vařte cca 4 - 6 minut. Během vaření stále míchejte. TIP NA POLENTOVÝ ŠPÍZ: INGREDIENCE: 150 g polenta kukuřičná BIO, 1 kg sezónní zeleniny (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, cibule, květák), 150g uzeného ragú, olej olivový extra panenský BIO, sůl mořská jemná, bylinky POSTUP: Instantní kukuřičnou polentu postupně pomalu vsypte do 600 ml vroucí osolené vody a stále míchejte. Za 3 minuty je polenta hotová. Uvařenou polentu přelijte do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a nechte ztuhnout a vychladnout. Mezitím si očistěte zeleninu a nakrájejte na kousky vhodné k napichování na špejli. Stejně tak nakrájejte uzené tofu. Předehřejte troubu asi na 170°C. Ztuhlou a vychladlou polentu nakrájejte na stejně velké kousky jako zeleninu. Připravte si špejle s ostrou špičkou a postupně jednotlivé kusy zeleniny, tofu a polenty napichujte. Špízy poklaďte na pečící plech a pokapejte ze všech stran olivovým olejem. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Pečte asi 30 - 45 minut podle druhu zeleniny. Ta by měla být změklá, ale stále ještě křupavá. Podávejte jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu. Tip: Místo tofu můžete použít uzený tempeh či jakýkoli oblíbený tvrdý sýr (například sýr feta či balkánský sýr). Výrobce: PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Strouhanky |
---|---|
tuky: | 2,700000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 351,000000 |
sacharidy: | 73,000000 |
bilkoviny: | 6,800000 |
sul: | 0,010000 |
vlaknina: | 4,100000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,400000 |
z_toho_cukry: | 1,100000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1490,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář