Spirulina křupavá pikantní

Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
469 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Spirulinu jsme měli v našem portfoliu téměř od vzniku Vitalvibe, jelikož je to úžasná superpotravina a jedno z nejkomplexnějších superfoods. Křupavá a „spicy“ spirulina je úplně nový level, jak může spirulina chutnat. Na této formě je jedinečné, že si ji můžete přidat do salátů, slaných jídel nebo jen tak do pusy. Její předností je mimořádně skvělá chuť. Zahřeje na jazyku, křupne mezi zuby. Zamilujte se také do této zdravé dobrůtky! poznejte křupavou spirulinu  Naše spirulina křupavá,  jejíž původní domovinou je jezero Huacachina v Peru, pochází z kmene Spirulina Paracas, která představovala jednu z prvních forem života (přibližně před 3,6 mil. lety) a využívala se jako potravinový zdroj pro kulturu Mexika a Afriky. Je zajímavá především pro svoji křupavou formu a pálivou chuť, kterou jí dodávají přímo na farmě. My ji nabízíme ze dvou důvodů – je chutnější než prášková forma a náš spolumajitel Honza Noah jí hned „na první ochutnání“ podlehl. Spirulina se využívá do salátů, slaných jídel nebo samotná jen tak na chuť. V čem je naše křupavá spirulina výjimečná Farma, ze které naši spirulinu dovážíme, ji nabízí v unikátní podobě sušené na slunci. Jsme jediní dovozci z této farmy. V České republice jinou křupavou spirulinu nenajdete. Spirulina obsahuje přes 50 % bílkovin, širokou paletu vitamínů, minerálů a dalších mikroživin. Blahodárné látky ve spirulině vysoký podíl bílkovin: přispívají ke zdraví kostí i pocitu sytosti široké spektrum vitamínů a minerálů, které se v ní přirozeně vyskytují, například železo chlorofyl: zelené barvivo strukturně podobné hemoglobinu beta karoten: předchůdce vitamínu A, přírodní antioxidant S ČÍM VŠÍM POMÁHÁ Pomáhá lidem se sklonem k chudokrevnosti, protože podporuje zdravou krvetvorbu (díky obsahu železa). Železo je zároveň nezbytné pro normální přenos kyslíku v těle a zlepšuje tak okysličení organizmu. Příběh naší křupavé spiruliny Její život na farmě Příběh spiruliny začíná na biofarmě v lokalitě Auroville nacházející se na pobřeží jižní Indie. Specifické slunné klima umožňuje ojedinělý způsob produkce vysoce kvalitní spiruliny za využití organických farmářských metod. Spirulina je kultivována v mělkých rybníčcích zhruba 15 cm hluboko pod hladinou, jejichž voda je obohacena o živiny (minerály a soli), které utvářejí řase optimální životní podmínky. Kultura v rybníčcích se několikrát denně promíchává, aby se stimuloval proces fotosyntézy. Spirulina, která je z vody sbírána ve formě biomasy, prochází procesem čištění a filtrace. Následně ji čeká lisování, než získá formu pasty, která je rozemleta na „špagety“. Ty jsou sušeny na sluníčku, což v tamním přímořském klimatu zabere pouhých několik hodin. Pokud chcete řasu s pálivou příchutí, musí se do ní před sušením vmíchat masala a chilli. Nakonec se spirulina naláme a zabalí. Pozoruhodné místo původu Naše spirulina pochází ze zajímavého místa prodchnutého duchovní tradicí. Auroville je experimentální osadou, jejímž posláním je především podporovat spirituální rozvoj člověka a život v harmonii. Uplatňuje se zde řada ekologických technologií a alternativních postupů. I pěstitel spiruliny se řídí etickými hodnotami. Tato farma s více jak dvacetiletou tradicí si zakládá na provozu v souladu s principy dlouhodobé udržitelnosti a Fair Trade. Zaměstnává zejména ženy ze sociálně znevýhodněných místních komunit. Stará se o přívětivé a bezpečné pracovní podmínky svých zaměstnanců a dobré platy. Komu ji doporučujeme Těm, kdo mají zvýšené nároky na mikroživiny. Dětem, které nerady jedí zeleninu. Teenagerům, maminkám nebo seniorům, kteří potřebují dostatek živin.  Aktivním sportovcům se zájmem o doplnění mikronutrientů. Moderním zaneprázdněným lidem s nedostatkem energie. Veganům a vegetariánům. Lidem, kteří rádi zpestřují  a ozvláštňují svůj jídelníček. Způsob použití Doporučené dávkování: 1 lžička (2,5 g) 2× denně na posypání salátů, kaší, cereálií či sýrů. Děti od 3 let – 1/2 lžičky 1× d

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: