Houby sušené shiitake 50 g SAMYCO
Detailní popis produktu
Sušená houba Houževnatec jedlý – Shii-ta-ke (Lentinus edodes). Má silnou kořeněnou chuť a výraznou vůni. Ve světě je značně oblíbená pro své široké využití v kuchyni.Specifikace
Využití:
- smažené - houby můžete obalit například v hrašce a usmažit
- polévka - houby opečeme na pánvi spolu s česnekem, cibulkou a chilli papričkou, vše pak zalijeme vývarem a povaříme 10 minut, dochutíme sójovou a rybí omáčku, nakonec přidáme zvlášť uvařené rýžové nudle
- náhrada masa - opečené houby mohou na talíři sloužit jako výtečná náhrada masa
- smaženice - klasika na cibulce nezklame
- dušené - hodí se do salátů
- nudle - do čínských zeleninových nudlí můžete přidat tuto houbu
- grilování - houby jsou na grilu neodolatelné
- omáčka - připravíte klasickou houbovou omáčku, tentokrát ale použijte tuto exotickou houbu
Tato jedlá houba s tmavohnědým kloboukem pochází z východní Asie, dnes se ale pěstuje i jinde po světě. Je tradiční součástí čínské kuchyně a její název je z japonštiny. Šiitake je v překladu "houba rostoucí na šii", což je bukovitý strom. Houba je i hojně využívaná v lidové asijské medicíně.
Složení
Šiitake (Lentinus edodes).Příprava
K přípravě pokrmů se využívají pouze kloboučky, tuhé nožičky se odkrajují. Shiitake krájejte na menší proužky nebo se přepulte. Dá se upravovat všemi tradičními způsoby. Lze ji dusit, smažit, grilovat, fritovat, zapékat a případně i udit.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1480kJ/353kcal. Tuky: 1,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 64,5 g. z toho cukry: 4,7 g. Bílkoviny: 19,5 g. Sůl: 0,02 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Legislativní zařazení: Sušené houby.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené houby a rajčata, olivy |
---|---|
Hmotnost: | 0.054 kg |
Bio: | NE |
Organické: | 1 |
Bez lepku: | 1 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář