Sirup javorový Grade C 250 ml BIO COUNTRY LIFE

Neohodnoceno
Značka: Country Life
168 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Javorový sirup má specifickou, celkem výraznou chuť a vůni, malinko připomíná karamel. Tradičně se jím dochucují lívance a palačinky, ale použijte ho všude tam, kam chcete dodat jeho specifickou chuť – snídaňové kaše, dezerty, domácí granola, nápoje, na pečení…

Specifikace

Javorový sirup Grade C má výraznější javorovou chuť a je malinko tmavší než javorový sirup Grade A. Jedná se o tradiční kanadský produkt. Je to vlastně koncentrovaná míza z kanadského javoru. Javorový sirup se vyrábí tak, že do dospělých stromů jsou navrtány otvory, kterými míza vytéká do záchytných nádob. Stromy se mohou dožít až 250 let, mízu produkují ve stáří 50 až 80 let. Na jeden litr sirupu je potřeba 35–40 litrů mízy. Surová míza obsahuje až 97 % vody, která se následně odpařuje, až vznikne sirup. V ekologické produkci se přísně dbá na to, aby javory, které produkují mízu byly dospělé a stáčením mízy nebyl narušen jejich vývoj.

Javorový sirup obsahuje cca max. 5 % fruktózy, cca max. 5 % glukózy a cca 66 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.

Složení

100% javorový sirup*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Sirup je určen k přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1532kJ/366kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 90 g. z toho cukry: 79 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidla.

Doplňkové parametry

Kategorie: Slady a sirupy
Hmotnost: 0.252 kg
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-001
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: