Mandle BIO

Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
460 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dopřejte si mandle v té nejvyšší BIO a RAW kvalitě, která je u nás vůbec možná! Díky pěstování ekologickými postupy a šetrnému způsobu zpracování máte jistotu, že naše mandle neobsahují žádné rizikové látky. Budete překvapeni velkými křupavými plody, které vás oblaží typicky lahodnou chutí a vůní. Mandle BIO dodají vašemu tělu svou komplexní škálu živin v plném rozsahu.  Mandle jsou skořápkovými plody stromu mandloň obecná (Prunus dulcis), která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Pro svou výživovou hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly oblíbenou potravinou se širokým uplatněním.  Věděli jste, co všechno ukrývají plody jemné nasládlé chuti? Už jen pouhá hrst mandlí (pokud jsou dostatečně kvalitní a „čisté“) je plná zdraví prospěšných tuků, blahodárných vitamínů a minerálů, kterými podpoříte svoje zdraví, krásu a vitalitu. Obsahují také hodně vlákniny a proteinů. Naše Mandle BIO jsou zcela přírodní, bez chemického zatížení. Mají přirozeně hnědou slupku, pod kterou se ukrývá množství blahodnárných látek a propůjčuje mandlím jejich specificky lahodnou chuť a vůni. V ČEM JSOU MANDLE SKVĚLÉ V mandlích se běžně vyskytuje množství prospěšných látek. Najdeme v nich především vitamíny B1, B6 a vitamín E. Kromě toho obsahují také množství minerálů, jako je vápník, hořčík, draslík, fosfor a železo, které se významně podílejí na zdraví celého organismu.  Proč dát přednost BIO ořechům? Možná se také ptáte, v čem jsou BIO sušené plody lepší než ty konvenční. Než si dáte obecně doporučovanou „hrst ořechů denně“, určitě stojí za to dozvědět se o tomto tématu víc.  Prakticky všechny ořechy mají vysoký obsah tuků. A kvůli tomu velmi snadno vstřebávají agrochemikálie, jejichž kumulace má ekologické dopady i výrazný vliv na náš organismus. Existuje totiž spousta pesticidů a fungicidů, které jsou aplikovány na ořechy poté, co jsou sklizeny ze stromů.  Například těkavý methylbromid, který se používá na kontrolu populací hmyzích škůdců a hlodavců při skladování, se uvolňuje do atmosféry a poškozuje ozonovou vrstvu. Protože je považován za nebezpečnou chemickou látku, jeho používání bylo v některých zemích dokonce zakázáno. Běžné kešu bývaly ošetřeny endosulfanem, který se hromadí v životním prostředí a poškozuje hormonální systém veškerých živočichů, kteří ho zkonzumují.  Biopotraviny patří mezi potraviny s největší možnou zárukou bezpečí.  Množství rizikových látek v biopotravinách z EU je zanedbatelné nebo žádné. To platí obzvláště pro ořechy, kde byl zjištěn velký rozptyl v hodnotách zbytkových pesticidů mezi konvenčními a těmi, které jsou bio. [1] BIO kvalita je důležitá obzvláště u mandlí a vlašských ořechů. Díky tomu, že mají opravdu vysoký obsah tuků, snadno absorbují škodlivé látky z prostředí.  Vyplatí se tedy dávat přednost bio ořechům, a to nejen z hlediska ekologie, ale zejména kvůli vašemu dlouhodobému zdraví.  ______________________ Použité zdroje: [1] https://www.magazinzdravi.cz/eu-temer-zadna-kontaminace-biopotravin-pesticidy PŘÍBĚH NAŠICH MANDLÍ Sladké mandle BIO jsou pěstovány ve Španělsku, které je známé nejlepšími odrůdami těchto plodů na světě. Díky tamním klimatickým podmínkám a slunnému počasí se naše mandle vyznačují většími plody, silnější slupkou a výraznější chutí, než bývá běžné u mandlí konvenční (a často i méně kvalitní) produkce.   A jak má vlastně vypadat „dobrá“ mandle? Měla by být tvrdá a uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít žluklou pachuť. Takovým mandlím je lepší se raději vyhnout, protože nemají přínos pro zdraví.   Použití Využití mandlí je nepřeberné: Mandle mohou sloužit jako pochoutka jen tak samotné nebo v kombinaci s čerstvým či sušeným ovocem. Často se mixují s jinými ořechy a semínky do kaší nebo superbowls. Skvěle se hodí při pečení cukroví, jsou vynikající například v závinech. Také je můžete přidat do vašeho oblíbeného smoothie či si z nich udělat domácí ořec

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: