Popis
Nori jsou nejrozšířenější mořské řasy především díky své výborné chuti. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány. Vyzkoušejte je pražené s příchutí oregana.Specifikace
Využití:
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech. Nakonec se plátky Nori praží na sezamovém oleji a dochucují.
Složení
Mořská řasa nori* 62 %, slunečnicový olej* 33 %, jedlá sůl mořská 3 %, prášek z oregana 2 %. Může obsahovat korýše a stopy hořčice a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
K přímé spotřebě. Vhodné jako rychlá svačina, sushi wrap nebo do polévek.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2095kJ/500kcal. Tuky: 25 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 3 g. Sacharidy: 25 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 25 g. Sůl: 1 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení: Mořské řasy ochucené.
Podobné produkty
Hmotnost | 0.013 kg |
Bio | NE |
Organické | 1 |
Bez lepku | 1 |
Bez lepku přirozeně | 1 |
Přidaný cukr | 1 |
Bez mléka | 1 |
Fairtrade | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.