Staročeský žitný perník - Semix 540g
Detailní popis produktu
Sypká směs na přípravu žitného perníku. Žitná mouka je původní staročeská surovina pro výrobu perníků. Nadýchaná nelepivá střída. Výborný objem. Perník vydrží dlouho vláčný. Rychlá a jednoduchá příprava. Směs je vhodná i na pečení tradičních perníčků. Všestranné využití - hotové těsto lze péci na plechu, v chlebíčkové formě nebo jako muffiny. Návod k použití Potřebujeme: 3 vejce 30 ml oleje 200 ml vody Příprava: 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme vejce, odměřenou vodu a olej. Vše důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka. 2. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) nebo do chlebíčkové formy cca 26 cm dlouhé a pečeme v předehřáté elektrické troubě asi 15 - 20 minut (30 - 40 minut v chlebíčkové formě) při teplotě 160 - 170 °C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou. 3. Po vychladnutí můžeme perník potřít džemem či ozdobit podle vlastní fantazie ořechy, kokosem, atd. RECEPT NA PERNÍČKY Potřebujeme: 80 g medu (tekutý) 50 g měkkého másla 2 vejce (velikost M) + 1 vejce na potření Návod k přípravě: Obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme vejce, med a měkké máslo. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v ledničce. Následně na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 4 mm, ze které vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 8 minut. Ihned po upečení zlehka potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 1190kJ/282kcal |
Tuky | 5,10g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,90g |
Sacharidy | 51,00g |
z toho cukry | 28,00g |
Vláknina | 5,70g |
Bílkoviny | 5,20g |
Sůl | 0,77g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi na chleba, palačinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.54 kg |
Počet v balení: | 6 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář