Ghí přepuštěné máslo 1000ml Wolfberry 558

Neohodnoceno
449 Kč –2 %
Ghí přepuštěné máslo 1000ml Wolfberry 558
449 Kč –2 % 436 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
balení 6ks v kartonu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců. Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem. Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek. Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin. Minimální trvanlivost V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ghí
tuky: 99,000000
energeticka_hodnota_kcal: 882,000000
sacharidy: 0,000000
bilkoviny: 0,000000
sul: 0,000000
vlaknina: 0,000000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: 65,000000
z_toho_cukry: 0,000000
energeticka_hodnota_kj: 3693,000000

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: