La Bella Angiolina Ligurské bílé Trofie 250g

Neohodnoceno
143 Kč
Skladem
Možnosti doručení
Trofie, krátké a tenké zkroucené těstoviny z ligurského regionu v Itálii, jsou známé svou jedinečnou formou a tradičním způsobem podávání.

Tyto malé těstoviny, vytvořené ručním stočením z mouky z durumové pšenice, jsou obvykle podávány s pestem z Janova nebo s kombinací fazolí a brambor.

S délkou přibližně čtyř centimetrů jsou trofie typicky připravovány čerstvé, ale existují i jejich sušené varianty.

Původně pocházející z janovského regionu, rozšířily se trofie i do dalších oblastí a díky domácí výrobě se vyvinuly do různých tvarů, které odrážejí lokální potřeby a dovednosti žen, jež je připravovaly.

Trofie a pesto, tradiční omáčka z bazalky, česneku, zralého sýra, piniových oříšků, hrubé soli a extra panenského olivového oleje, jsou nerozlučnou dvojicí v ligurské kuchyni.

Janovská tradice konzumace zeleniny inspirovala vznik varianty trofie s bramborami a zelenými fazolkami, což představuje výživný a zdravý pokrm, který je dnes oblíbený po celém světě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

IngredienceKRUPICE Z TVRDÉ PŠENICE
AlergenyLepek

 

Podmínky skladováníNa chladném a suchém místě
Doba trvání24 měsíců od výroby
Vaření18 minut
 

 

PRŮMĚRNÉ VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g VÝROBKU

Energetická hodnota 119 kcal / KJ 505

Tuky 1,8 g
z toho nasycené 0,9 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 25,9 g
Sůl 15 g

Čistá hmotnost: 250 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: